Voor studenten

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? En lijkt het jou leuk om naast je studie jezelf te ontwikkelen en daarbij iets terug te geven aan de stad waar jij studeert?

Lees dan wat Citys Consultancy doet, en wellicht is het iets voor jou!

Versterk je expertise door trainingen van onder anderen Roland Berger en Metyis en andere vooraanstaande partners, en wordt een consultant. Bij Citys Consultancy zijn er meerdere instroommomenten gedurende het jaar, wat zorgt voor een continue stroom van kennisoverdracht en ervaring. Onze nauwe band met partners biedt ons de mogelijkheid om gebruik te maken van uitgebreide trainingsprogramma's, kennisdeling en projectbegeleiding. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat wij de kwaliteit van onze projecten kunnen waarborgen. Daarnaast is het een unieke kans voor jou om op jonge leeftijd waardevolle ervaring op te doen binnen het consultancy vakgebied. 

Tijdlijn projecten

Gedurende het jaar vinden er drie projecten van tien weken plaats. Elk project gaat van start met een trainingsweekend 

gevolgd door

Trainingsweekend

Gedurende een weekend zal je samen met je team werken aan je project en krijg je interessante en leerzame trainen, zodat je met een vliegende start begint aan je carrière als student consultant!

Start van het project

Werkmomenten

Twee keer per week spreek je met je team af en werk je gezamenlijk aan het project. 

Coach sessies

Elk team krijgt een coach van een van onze partners: Roland Berger of Metyis. Samen met je coach heb je elke week een vast moment voor feedback en vragen. 

Tussenpresentatie

Om tot het beste eindresultaat te komen, heb je halverwege het project een tussenpresentatie voor de klant. Hierin presenteer je samen met je team de eerste resultaten. 

Eindpresentatie

Na acht weken geef je samen met je team een eindpresentatie bij de klant op kantoor! 

Team uitje

Na een geslaagde eindpresentatie vier je de succesvolle afronding van het project met je team!

Alumni

Bij Citys krijg je de unieke mogelijkheid part-time strategie consultant te zijn. Dit betekent begeleid worden door meerdere consultancy kantoren in het helpen van lokale startups met hun strategische vraagstukken. Je bent samen met een hoop nieuwe vrienden daarnaast ook eigenaar van Citys, en leert dus een bedrijf te leiden! Als dat niet genoeg is, organiseren de grote partner kantoren verschillende evenementen en uitjes, waarbij je elkaar en de bedrijven ‘s avonds op informele manier nog beter leert kennen!

Jesper Fennema

Consultant bij Roland Berger

Bij Citys Consultancy Rotterdam begon ik in het consultantsteam, waar ik met veel plezier aan veelzijdige projecten heb gewerkt. Daarna volgde een leerzame periode in het bestuur. De afwisseling in projecten en de focus op zowel soft als hard skills in een professionele, maar gezellige omgeving waren enorm verrijkend. De coaching en trainingen van onze partners boden geweldige ondersteuning en stimuleerden mijn ontwikkeling op het gebied van consultancy en andere professionele vaardigheden. Ik kijk terug op deze tijd met veel waardering en positieve herinneringen! 

Juliette Hobbelink

Mijn tijd bij Citys was ontzettend leerzaam en vooral een erg leuke afwisseling op studie en (bij)baan. De combinatie van wekelijkse trainingen in een grote groep, afgewisseld door het werken in een kleinere projectgroep, werkte erg goed. Het nauwe contact met de vaak lokale opdrachtgevers creëert een ongeremde sfeer waarin de toegevoegde waarde aan de onderneming duidelijk naar voren komt. SG Papertronics, mijn eerste project, is ondertussen verviervoudigd in grootte en heeft kort na het afronden van het project succesvol hun eerste fundraising afgesloten!

 

Bas van Beusekom

Analist bij Ice Lake Capital

Veel gestelde vragen

Wat is de Citys werkwijze?

Onze benadering is flexibel en op maat gemaakt voor elk project, terwijl we toch een overkoepelende structuur handhaven. Elk project volgt een gestructureerde cyclus met tussentijdse presentaties en een eindpresentatie voor de klant. Indien gewenst, bieden we ook een gedetailleerd rapport met onze bevindingen. De projectteams komen regelmatig zowel online als offline bijeen om de voortgang te bespreken en taken toe te wijzen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met een toegewijde coach van een van onze partners. Deze coach begeleidt het project en biedt waardevolle inzichten om tot succesvolle resultaten te komen. 

Welke functies zijn er binnen Citys?

Voorzitter. De voorzitter van Citys Consultancy is eindverantwoordelijk voor de werkzaamheden van de consultants. Bovendien leidt deze persoon de wekelijkse vergaderingen en is hij of zij het aanspreekpunt van onze partners. 

Marketing. De functie marketing houdt zich bezig met de selectieprocedure van nieuwe consultants en de promotie en marketing van Citys Consultancy zowel richting studenten als potentiële klanten. 

Acquisitie. Omdat wij als Citys Consultancy zelf onze projecten binnenhalen, zorgt het acquisitieteam voor het werven van deze projecten en het onderhouden van netwerkrelaties. 

Financiën. De functie financiën houdt zich bezig met alle financiële aspecten die komen kijken bij het runnen van Citys Consultancy. 

Trainingen. Het trainingen team is verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van onze consultants. Dit houdt in het organiseren van trainingen door onze partners, maar ook het trainen van elkaar en het organiseren van feedback rondes. 

Projectleider. De projectleider is verantwoordelijk voor het succesvol begeleiden van het project. Binnen de projectteams betekent dit het organiseren van vergaderingen, het contact onderhouden met de klant en de coach en het in goede banen leiden van het project. 

Research and development. Het R&D team is verantwoordelijk voor het continu verbeteren van bestaande processen binnen project rondes en de Citys organisatie.

Hoe ziet een projectteam eruit?

Een projectteam binnen Citys bestaat uit zes consultants en een projectleider. Alle consultants in het team zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat van het project. 

Hoe is de sfeer binnen Citys Consultancy?

Binnen Citys zetten we ons vol overgave in voor onze klanten, en dat gaat hand in hand met plezier. Elke week houden we vergaderingen met zowel het bestuur als beide projectteams. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen leerzaam en boeiend, maar ook ontzettend gezellig! Na elke vergadering delen wij een gezamenlijke maaltijd en genieten we van een informeel samenzijn. Bij Citys staat de persoonlijke groei van onze consultants centraal, maar we hechten ook veel waarde aan het plezier dat we beleven aan ons werk en aan elkaars gezelschap. 

Wat voor een type projecten doen jullie?

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van strategisch advies aan voornamelijk startups, non-profitorganisaties en overheidsinstanties. Met onze slogan “Wederzijds ontwikkelen” streven we ernaar om gezamenlijk iets waardevols terug te geven aan de stad waar we met zo veel plezier wonen en studeren.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Voor elke sollicitatieronde organiseren we een kennismakingsavond waar je de kans krijgt om onze consultants te ontmoeten en te oefenen met een case, zodat je kunt ontdekken of consultancy bij jou past. Als je besluit te solliciteren, begin je door je CV, motivatiebrief en cijferlijst te uploaden. Als wij enthousiast worden over jouw inzending, ontvang je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dit proces geeft je de kans om jezelf te laten zien en ons te overtuigen van je potentie. 

Is het mogelijk om met iemand van Citys te spreken voordat ik solliciteer?

Natuurlijk, dat vinden wij alleen maar leuk! Je kunt een mailtje sturen naar een van onze consultants om een koffiegesprek in te plannen, wij beantwoorden dan graag al je vragen.